Záclony, závěsy a řasící pásky můžete hledat pomocí parametrů
Zobrazit 1 527 výsledků Resetovat vše

Jak správně měřit


Jsme rodinná firma a za 26 let jsme byli u mnoha tisíců realizací a proto víme, že žádný výrobek, který byl na začátku zaměřen špatně nedopadl dobře. Proto dávejte při zaměření velký důraz na přesnost a rozvahu. Pokud se nakonec přeci jen ukáže, že jste něco zaměřili špatně, ozvěte se, uděláme maximum proto, abychom situaci zachránili a pokud možno ochránili vaše vložené prostředky.

Než začnete cokoliv měřit, je nutné určit, k čemu má finální výrobek sloužit a jaký prostor pro své bezproblémové užívání potřebuje. Proto vám doporučujeme využít služeb našich profesionálů, kteří s vámi vše prodiskutují, v případě zájmu odborně zaměří a zajistí realizaci. Zaměření jako služba spojená s objednávkou se neúčtuje (doprava na zaměření je součástí ceny realizace).

Naše rada: objednejte si u nás profesionální zaměření zdarma

Návod na zaměření tohoto produktu:

Změřte vnější šířku a výšku sítě (obr.1). Dveře nesmí mít vnější kliku nebo jiné výčnělky, které by zabraňovaly přesnému dosednutí dveřní sítě.

dvežní sít vyměření

Potom změřte výšku příčky A (obr.2). Pozor: mezi vnějšími rozměry sítě a zdí musí zůstat alespoň 3 cm (myšleno dohromady) z každé strany tedy 1,5 cm pro uchycení pantů a magnetky.

jeste jeden obrázek dveřních sítí proti hmyzu

Laický přístup k zaměření:

Abyste neudělali chybu, je potřeba k zaměření přistupovat asi tímto způsobem:

1. Orientace - dveřní sítě se montují na opačnou stranu, než je otevírání dveří. Otevřete tedy své „staré“ dveře, stoupněte si do jejich rámu (jedno, z které strany vstoupíte) a otočte se na patách o 90° abyste uviděli panty (vašich dveří). Pak se podívejte, na kterou stranu ve vašem pohledu na panty se od Vás dveře otevírají, pokud vlevo, pak máte tzv. levé dveře a budete potřebovat síť proti hmyzu pravou (stejně, pokud to bude naopak)!

2. Zaměření - teď se zamyslete nad podstatou sítě proti hmyzu, jde jen o nějakou desku, kterou potřebujete „přilepit“ na otvor. Ta deska má nějakou šířku a výšku a také nějaké panty. Tedy v této fázi úplně zapomeňte, co se odehrává uvnitř takové dveřní sítě, a jen si prohlédněte prostor pro montáž – rám sítě má 5 cm, panty a magnetka předstupují šířku o 3cm dohromady, tedy 1,5 cm na každé straně. Zvolíte tedy takovou šířku, aby Vám jednak síla rámu nevadila ve výhledu z okna (nezasahovala do skla) a zároveň abyste měli kam přišroubovat na jedné straně panty a na té druhé kovovou destičku pro magnetku.  Z opačného postupu - naměříte si ideální šířku a v duchu si představíte, že na každé straně bude ještě 6,5 cm nějaký materiál, než začne samotná síťovina, pokud ten materiál (profil) nezasáhne do skla, můžete objednávat.

3. Doplněk - nezapomeňte na správné stanovení výšky středové lišty (nutná z konstrukčních důvodů). Výšku udáváte od spodu po její spodní okraj a nejčastější chybou je, když si opět neuvědomíte, že podobnou lištu máte i na dveřích a tedy, že nebude pěkné, když Vám vyjdou akorát nad sebe, tedy nezapomeňte počítat s výškou lišty původních dveří.

Upozornění:

Vnější rozměr sítě je tzv montážní rozměr. Tedy vnější okraj rámu.

Showroom a prodejna


STYLTEX DESIGN, spol s r.o. Dukelských Hrdinů 22
170 00, Praha 7
OTEVŘENO po: 9:00 - 12:00, 13:30 - 18:00
út - čt: 9:00 - 18:00
pá: 9:00 - 17:30
Kontaktní informace