Záclony, závěsy a řasící pásky můžete hledat pomocí parametrů
Zobrazit 1 509 výsledků Resetovat vše

Jak správně měřit


Jsme rodinná firma a za 26 let jsme byli u mnoha tisíců realizací a proto víme, že žádný výrobek, který byl na začátku zaměřen špatně nedopadl dobře. Proto dávejte při zaměření velký důraz na přesnost a rozvahu. Pokud se nakonec přeci jen ukáže, že jste něco zaměřili špatně, ozvěte se, uděláme maximum proto, abychom situaci zachránili a pokud možno ochránili vaše vložené prostředky.

Než začnete cokoliv měřit, je nutné určit, k čemu má finální výrobek sloužit a jaký prostor pro své bezproblémové užívání potřebuje. Proto vám doporučujeme využít služeb našich profesionálů, kteří s vámi vše prodiskutují, v případě zájmu odborně zaměří a zajistí realizaci. Zaměření jako služba spojená s objednávkou se neúčtuje (doprava na zaměření je součástí ceny realizace).

Naše rada: objednejte si u nás profesionální zaměření zdarma

Návod na zaměření tohoto produktu:

H7300 - lehký profil pro záclonu bez tahání o rozměrech 13,9 x 13,1 mm. Drážka je 5 mm široká. Kolejnička je vhodná pro lehkou zátěž do 1,8 kg/m (max. 150 g/jezdec).

 

Profil záclonové kolejničky H7300 STYLTEX



Stropní uchycení

Pro stropní uchycení použijete samostatné profily, které vytvoří sestavu dvou a více profilů tím, že je jednoduše přišroubujete do stropu za sebe (dodržujte 5 cm odstup).

Stropní uchycení ohyb záclonov ákolejnička H7300 STYLTEX


Pokud uvažujete o ručním zatahování, pak je vhodné používat levnější záclonové profily H7300. Tento profil Vám pro stropní uchycení rozhodně vystačí na celou řadu záclon a závěsů. Pokud máte zájem o ovládání šňůrkové, musíte použít širší profil H7200. Jediné co tedy měříte je šířku systému, která by v případě okenního výklenku měla být o 10-20cm širší, než výklenek.

Stěnové uchycení

Zde je potřeba více přemýšlet. Neřešíte totiž libovolnou montáž, ale poměrně přesnou vzdálenost od stěny.

Stěnové uchycení záclonové kolejničky H7300 STYLTEX

Je tedy předem dáno, že například pro dvě kolejničky musíte použít minimálně konzolku o délce 9,5 cm, aby bylo zajištěno 5 cm mezi profily. Pokud potřebujete dostat se s dekorací dál od stěny, použijte delší konzolky, které nabízíme až do délky 19 cm. Na takové konzolky lze namontovat od jedné, do třech profilů.

Šířka je zase šířkou celého systému a měla by být o 10-20 cm širší na obou stranách než okno.

Šikmé uchycení
Šikmina se řeší stejně, jako stěnové a stropní uchycení, jen je potřeba zadávat délku kolejničky správně. Tedy měřte šikmý prostor pro uchycení kolejničky. Zde již většinou neplatí pravidlo navyšování šířky o 10-20cm. Šikmina se vždy řeší tak trochu intuitivně a měří se tak, aby byla celá kolejnička po celé délce zešikmění.

Atypická řešení
Pokud potřebujete řešit výklenky a, arkýře a různé atypy, rozhodně Vám nezbude, než se s námi domluvit na správném zaměření. Jednou alternativou je využití našich montérů a designérů a druhou je přesné měření dle našich pokynů.

 

Doporučený přesah kolejničkových profilů je 15 - 20cm po obou stranách okna.

mezery

Šířka sestavy je určena nejdelším profilem. Vzdálenost od stěny u profilů s konzolkami udávají konzolky. Při upevnění do stropu lze tuto vzdálenost volit libovolně.

tahání sestava

Dekorační látky a záclony se na profily uchycují prostřednictvím záclonových háčků v řasící pásce. Záclonové háčky jsou součástí dodávky profilu. Profil je osazen jezdci v počtu 12-14ks na 1 metr délky kolejnice.

Tahání páska

Kolejničkové profily jsou oblíbené právě tím, že řasící páska může celý systém zakrýt. Další variantou je použití profilu se suchým zipem pro nalepení již nařasané dekorace. (suchý zip u profilu je ta ostrá strana, v naší nabídce jsou řasicí pásky s "mechem", které se používají právě k těmto účelům.

Tahání vzor

Showroom a prodejna


STYLTEX DESIGN, spol s r.o. Dukelských Hrdinů 22
170 00, Praha 7
OTEVŘENO po: 9:00 - 12:00, 13:30 - 18:00
út - čt: 9:00 - 18:00
pá: 9:00 - 17:30
Kontaktní informace